όλοι έχουμε ζήσει κάποια από τις παρακάτω σκηνές απείρου κάλλους:
*αγοράζουμε απο το μάρκετ σοκολάτα (κατα προτίμηση μαύρη σοκολάτα), και την τρώμε...ολόκληρη..... :(
*φτιάχνουμε μπισκότα ή μπάρες δημητριακών και δεν κρατιόμαστε και.... τρώμε πολλα μαζί
τι θα μπορουσαμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας?
υπάρχει κάτι που μπορεί να βοηθήσει, και είναι πολυ πολυ απλό, τοσο απλό που δεν το σκεφτόμαστε ευκολα.
δίνω την λύση αμέσως και αυτή είναι η γλυκια μας και παγωμένη ΚΑ-ΤΑ-ΨΥ-ΞΗ..
Να ξαναδούμε τα παραπάνω σενάρια με τις λύσεις τους τωρα...
* έρχονται φίλοι στο σπίτι και μας φέρνουν κέικ ή τουρτα τρώμε μια φέτα μαζί τους και το υπόλοιπο....? το βάζουμε στην κατάψυξη ολόκληρο ή σε φέτες. έτσι έχουμε έτοιμο γλυκό σε περίπτωση που έρθει κάποιος να τον κεράσουμε ή κερνάμε τον εαυτο μας. η διαφορά είναι ότι απο την κατάψυξη θέλει περίπου 10 λεπτάκια για να ξεπαγώσει η μια φετα οποτε δεν προκειται να το παρακανουμε με την ποσοτητα.
*αγοράζουμε απο το μάρκετ σοκολάτα (κατα προτίμηση μαύρη σοκολάτα), και ... τρώμε ένα κομμάτι και την υπολοιπη την σπάμε σε κομμάτια των 30 γρ και την βάζουμε στην κατάψυξη.
με αυτον τον τρόπο πάλι η σοκολάτα θέλει 10 περιπου λεπτα να ξεπαγωσει και ετσι ειναι πιο αποθαρρυντικο και δεν θα μπουμε στον πειρασμό να την φάμε παγωμενη όταν μας πίασει η υπογλυκαιμια.
*φτιάχνουμε μπισκότα ή μπάρες δημητριακών και δεν κρατιόμαστε ...τα βάζουμε στην κατάψυξη κι αυτα και όταν το θέλουμε πραγματικά ξεπαγώνουμε ένα για 10 λεπτάκια και το τρωμε.
απλως τυλίξτε τα σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο ή βάλτε τα σε τάπερ που κλείνουν αεροστεγώς.
Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι η καταναλωση σας θα μειωθεί δραστικά και αποτελεσματικά
:)
* έρχονται φίλοι στο σπίτι και μας φέρνουν κέικ ή τουρτα τρώμε μια φέτα μαζί τους και το υπόλοιπο....? το τρώμε κι αυτο!!
*αγοράζουμε απο το μάρκετ σοκολάτα (κατα προτίμηση μαύρη σοκολάτα), και την τρώμε...ολόκληρη..... :(
τι θα μπορουσαμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας?
υπάρχει κάτι που μπορεί να βοηθήσει, και είναι πολυ πολυ απλό, τοσο απλό που δεν το σκεφτόμαστε ευκολα.
δίνω την λύση αμέσως και αυτή είναι η γλυκια μας και παγωμένη ΚΑ-ΤΑ-ΨΥ-ΞΗ..
Να ξαναδούμε τα παραπάνω σενάρια με τις λύσεις τους τωρα...
* έρχονται φίλοι στο σπίτι και μας φέρνουν κέικ ή τουρτα τρώμε μια φέτα μαζί τους και το υπόλοιπο....? το βάζουμε στην κατάψυξη ολόκληρο ή σε φέτες. έτσι έχουμε έτοιμο γλυκό σε περίπτωση που έρθει κάποιος να τον κεράσουμε ή κερνάμε τον εαυτο μας. η διαφορά είναι ότι απο την κατάψυξη θέλει περίπου 10 λεπτάκια για να ξεπαγώσει η μια φετα οποτε δεν προκειται να το παρακανουμε με την ποσοτητα.
*αγοράζουμε απο το μάρκετ σοκολάτα (κατα προτίμηση μαύρη σοκολάτα), και ... τρώμε ένα κομμάτι και την υπολοιπη την σπάμε σε κομμάτια των 30 γρ και την βάζουμε στην κατάψυξη.
με αυτον τον τρόπο πάλι η σοκολάτα θέλει 10 περιπου λεπτα να ξεπαγωσει και ετσι ειναι πιο αποθαρρυντικο και δεν θα μπουμε στον πειρασμό να την φάμε παγωμενη όταν μας πίασει η υπογλυκαιμια.
*φτιάχνουμε μπισκότα ή μπάρες δημητριακών και δεν κρατιόμαστε ...τα βάζουμε στην κατάψυξη κι αυτα και όταν το θέλουμε πραγματικά ξεπαγώνουμε ένα για 10 λεπτάκια και το τρωμε.
απλως τυλίξτε τα σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο ή βάλτε τα σε τάπερ που κλείνουν αεροστεγώς.
Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι η καταναλωση σας θα μειωθεί δραστικά και αποτελεσματικά
:)
1 comment:
Κατάψυξη λοιπόν!
Πολύ απλό και εύκολο και η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα σκεφτεί!
Ειδικά το πρώτο σενάριο, που έρχονται οι φίλοι γλυκά φέροντες, πολύ με προβλημάτιζε!
Post a Comment