Καλώς τους!! Hey there!!

Kαλώς ηρθατε στο katharidiatrofi, ένα blog αφιερωμενο στην ευεξία, την γευση και στις μικρές απολαύσεις...
Περιμενουμε τις ιδέες, τις ιστορίες αλλά και τις συνταγές που θα σκαρφιστείτε για πιο υγιεινά φαγητά, σνακ και γλυκάκια στο katharidiatrofi@gmail.com

Welcome to katharidiatrofi, a blog about well being, taste, and small pleasures...
we are waiting for your ideas, stories and recipes on healthier foods, snacks and desserts so feel free send us a mail to
katharidiatrofi@gmail.com



22.7.12

Μουσακας υγιεινος? check!

μουσακα κανεις?
Με τις μελιτζάνες να είναι στα φορτε τους και με την τρελλιαρικη τους γευση να μας γαργαλαει το μυαλο σκεφτήκαμε σήμερα να δοκιμασουμε μουσακα "καθαρο" και νοστιμο...
το πειραμα μας ξεκινησε με τα εξης γνωστα υλικα:

υλικα (για μικρο ταψι τετραγωνο)
1 μεγάλη πατάτα
2 μελιτζάνες φλασκες (οι κοντουλες και λιγο χοντρες: δες εικονα εδω)
περιπου 200ml σάλτσα ντομάτας
κιμάς μοσχαρίσιος (250γρ περιπου)
2 κρεμμύδια ξερα
1 σκελιδα σκορδο λιωμενη
1/2 ποτηρι λευκο κρασι
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
ριγανη
βασιλικος
μουσταρδα
1 φλ γιαουρτι 2%
μια χουφτα τριμμενο τυρι

ο ετοιμος ψημενος μουσακας

 παμε να τον φτιαξουμε?

ζουμερος και λαχταριστος κι ομως υγιεινος
1. πρωτα πρωτα να "τηγανισουμε" τις μελιτζανες και τις πατατες μας
κοβουμε τα λαχανικα σε λεπτες ροδελες και τα απλωνουμε σε ταψι με λαδοκολλα.
τα αλειφουμε και απο τις δυο μεριες με ελαιολαδο χρησιμοποιωντας πινελο.
τα βαζουμε στον φουρνο στο γκριλ στους 220ο C μεχρι να δουμε να παιρνουν χρωμα οπως πιο κατω στην φωτο μας :) περιπου 10 λεπτα
αντι για τηγανισμα..
 2. να φτιαξουμε και τον κιμα με την κοκκινη σαλτσα
κοβουμε και σωταρουμε τα κρεμμυδια και την σκελιδα σκορδου λιωμενη σε λιγο ελαιολαδο.
ρίχνουμε και τον κιμα και τον σωταρουμε μαζι με το κρεμμυδι για λιγα λεπτα να αλλαξει χρωμα.
σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε και την σάλτσα ντομάτας. Ριχνουμε αλατι, πιπερι και βασιλικο. Χαμηλωνουμε την φωτια και το αφήνουμε για 20 περιπου λεπτά να γινει ελαφρως η σαλτσα.


3. να φτιαξουμε και την "μπεσαμελ" μας
σε ενα μπολ βαζουμε το γιαουρτι και το ανακατευουμε με την ρίγανη και την μουστάρδα.

4.να χτισουμε τωρα το "οικοδομημα" μας
σε ένα ταψάκι μικρό και τετραγωνο βάζουμε κάτω κάτω τις γκριλαριστές πατατες μας, να καλυψουν καλα τον πατο του ταψιου μας να μην αφησουν κενα.
δευτερη στρωση ο κιμάς με σάλτσα ντοματας.
τριτη στρωση η κρεμα γιαουρτιου μας.
τεταρτη στρωση οι μελωμενες μελιτζανες.
στο τελος πασπαλιζουμε το τριμμενο τυρί και το ψηνουμε στο φουρνο στον θερμό αέρα στους 200οC για 40-50 λεπτακια.



το αποτελεσμα θα σας ξετρελλανει!
είναι γεματο γευσεις και αρωματα και πολυ ελαφρυ αφου δεν εχουμε τηγανισει τα λαχανικα και το λαδι μας ήταν μετρημενο.
Δοκιμαστε το οπωσδηποτε!

Καλη σας απολαυση!

1 comment:

Anonymous said...

Το εφτιαξα..... Απλα χωρις τον βασιλικο..... Ειναι παρα πολυ καλο....... Βαλτε κι αλλες συνταγες για τετοια φαγητακια.....

AddThis

Disclaimer:Όσα αναγράφονται στο kathari-diatrofi.blogspot.com αποτελούν προσωπικές απόψεις και εμπειρίες και δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση την όποια ιατρική συμβουλή.


Disclaimer: All posts in this blog are personal views provided for entertainment and they do not replace medical or scientific advice whatsoever.














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...