Τα καλοκαιρινα βραδακια που η δροσια της θαλασσας ή και της Αττικης γινεται αισθητη η ορεξή μας ανοίγει για κρασάκι και έναν καλό μεζέ.
Η φάβα είναι ένας μεζές ξεχασμένος απο τους περισσότερους.
Παρόλο που είναι πεντανόστιμη και πολυ υγιεινη όπως και όλα τα όσπρια δεν την πολυφτιαχνουμε.
Σε ταβερνακια όμως την τιμαμε και με το παραπανω...
Μηπως να το αλλαξουμε φετος αυτό?
Ας την χαρουμε στην βεράντα του σπιτιού μας με ζεστό ψωμάκι και κρασί, μια δροσερή σαλάτα και λίγο τυρί.
Στα απλά πραγματα κρυβεται η πολυτέλεια..
απολαυστικος καλοκαιρινος μεζες |
Υλικα για 1 1/2 ποτηρι φαβα (περιπου 320 γρ)
1 ποτηρι φαβα
3 ποτηρια νερό (για την χυτρα)
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο
1/4 ποτηρι ελαιόλαδο
αλατι
πιπέρι
χυμός λεμονιού (μισο με ενα λεμονι)
1. Πλενουμε καλά την φάβα και την βάζουμε μαζι με το κομμενο κρεμμύδι σε χύτρα με 3 ποτηρια νερό.
2. Το αφήνουμε στην χύτρα για 20 λεπτά να βράσει.
3. Το σουρώνουμε και το βάζουμε στο blender, οπου το χτυπαμε για 2 λεπτά να γίνει κρέμα.
προσθέτουμε το λάδι, αλατι, πιπέρι και το λεμόνι και ξαναχτυπαμε για λίγο να ανακατευτουν.
Ταραααααα....
Η φάβα μας είναι έτοιμη για καλή παρέα και χαμόγελα...
TIP: Την χρησιμοποιείτε και σαν συνοδευτικη σως σε τορτίγιες οπως οι παρακατω:
μεξικανικη τορτίγια με γαλοπούλα, κιμά και φάβα |
ελληνικη τορτίγια με ντοματοσαλάτα και φάβα δροσερή |
Καλη σας απολαυση!!
2 comments:
Το κρασί περιλαβάνεται στην καθαρή διατροφή;
σε λογικες ποσοτητες όλα επιτρέπονται στην σωστη καθαρη διατροφη :)
με μετρο και όσο μπορουμε με φυσικα προϊοντα στην καθημερινοτητα μας για να μην στερουμαστε τιποτα
Post a Comment