Καλώς τους!! Hey there!!

Kαλώς ηρθατε στο katharidiatrofi, ένα blog αφιερωμενο στην ευεξία, την γευση και στις μικρές απολαύσεις...
Περιμενουμε τις ιδέες, τις ιστορίες αλλά και τις συνταγές που θα σκαρφιστείτε για πιο υγιεινά φαγητά, σνακ και γλυκάκια στο katharidiatrofi@gmail.com

Welcome to katharidiatrofi, a blog about well being, taste, and small pleasures...
we are waiting for your ideas, stories and recipes on healthier foods, snacks and desserts so feel free send us a mail to
katharidiatrofi@gmail.com



3.1.11

Πραλίνα αμυγδάλου

Υλικά

αμύγδαλα ψημένα, ανάλατα
κακάο
ελαιόλαδο
μέλι
βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού

Πολτοποιείτε τα αμύγδαλα να γίνουν σαν βούτυρο, τότε ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο κακάο και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα.
Μεταφέρετε την πραλίνα σε ένα μπολ και ανακατέψτε την με 1-2 κουταλιές μέλι.
Η πραλίνα σας είναι έτοιμη να την αλείψετε σε ζεστό ψωμί,
να την συνοδέψετε με μπανάνα
να την ανακατέψετε με το αγαπημένο σας γιαούρτι ή ό,τι άλλο σκεφτείτε.

Καλή απόλαυση!

2 comments:

Anonymous said...

Υλικά
αμύγδαλα ψημένα, ανάλατα
κακάο
ελαιόλαδο
μέλι
βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού

Σε τι αναλογίες ποσότητας? Ευχαριστώ

katharidiatrofi said...

ο λόγος που δεν βάλαμε τις αναλογίες είναι γιατί φτιαχνοντάς το θα καταλάβετε πως ακριβώς αρέσει σε εσάς. όταν το φτιάξαμε εμείς βάλαμε 3 φλιτζάνια αμύγδαλα, 1 κ.σ κακάο, 1 κ.σ λάδι, 2 κ.σ μέλι, 1 βανίλια και ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι.
αν το φτιάξεις περιμένω την γνωμη σου :)

AddThis

Disclaimer:Όσα αναγράφονται στο kathari-diatrofi.blogspot.com αποτελούν προσωπικές απόψεις και εμπειρίες και δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση την όποια ιατρική συμβουλή.


Disclaimer: All posts in this blog are personal views provided for entertainment and they do not replace medical or scientific advice whatsoever.














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...