ας δούμε την συνταγή βήμα βήμα γιατί πολλοί αναρωτιούνται πως φτιάχνουμε την βρώμη σαν κρέμα (το γνωστό πόριτζ)
1. Παίρνουμε 3-4 κουταλιές βρώμης και τις ρίχνουμε σε ένα μπρικι
2.Στο ίδιο μπρίκι βάζουμε και 1-2 κουταλίες από το μίγμα αγαπημένων μας φρούτων δαμάσκηνα,χουρμάδες και σταφίδες (δες πως να τα φτιάξεις εδω mix ξερών φρούτων), λίγο λιναρόσπορο τριμμένο και κανελογαρύφαλλο για το άρωμα.
3. τώρα προσθέτουμε ένα ποτήρι το υγρό της συνταγής (αυτό μπορεί να είναι νερό ή γάλα ή ανάμικτο)
1 ποτήρι αν θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι πηχτό ή 1 1/2 ποτήρι αν θέλουμε να είναι πιο ρευστό.
4 . Ανακατεύουμε μια φορά και το βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά
σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε λίγη βανίλια ή λίγη τριμμένη καρύδα ή λίγο μέλι
5. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες το ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να γίνει όσο πηχτό το θέλετε. Τότε το αδειαζετε σε μπολ πρωινού.
6. Προσθέτετε ό,τι άλλο επιθυμείτε στο μπολ σας οπως φιστικοβούτυρο ή πραλίνα φουντουκιού, ροδέλες μπανάνας ή κομματάκια σοκολάτας!
η δικη μου αγαπημένη μεχρι στιγμής είναι με σταφίδες,χουρμάδες,δαμάσκηνα,κανελογαρύφαλλο,καρύδα και φιστικοβούτυρο φτιαγμένη με νερό
γιαμμμ..
ΒΡΕΊΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΓΕΥΣΗ!
Καλή σας απόλαυση!
στην φωτο φαίνονται τα υλικά: πραλίνα φουντουκιού,ξερά φρούτα,βρώμη,λιναρόσπορος τριμμένος,κανέλα και γαρύφαλλο σκόνη |
ας δούμε την συνταγή βήμα βήμα γιατί πολλοί αναρωτιούνται πως φτιάχνουμε την βρώμη σαν κρέμα (το γνωστό πόριτζ)
1. Παίρνουμε 3-4 κουταλιές βρώμης και τις ρίχνουμε σε ένα μπρικι
2.Στο ίδιο μπρίκι βάζουμε και 1-2 κουταλίες από το μίγμα αγαπημένων μας φρούτων δαμάσκηνα,χουρμάδες και σταφίδες (δες πως να τα φτιάξεις εδω mix ξερών φρούτων), λίγο λιναρόσπορο τριμμένο και κανελογαρύφαλλο για το άρωμα.
3. τώρα προσθέτουμε ένα ποτήρι το υγρό της συνταγής (αυτό μπορεί να είναι νερό ή γάλα ή ανάμικτο)
1 ποτήρι αν θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι πηχτό ή 1 1/2 ποτήρι αν θέλουμε να είναι πιο ρευστό.
σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε λίγη βανίλια ή λίγη τριμμένη καρύδα ή λίγο μέλι
5. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες το ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να γίνει όσο πηχτό το θέλετε. Τότε το αδειαζετε σε μπολ πρωινού.
6. Προσθέτετε ό,τι άλλο επιθυμείτε στο μπολ σας οπως φιστικοβούτυρο ή πραλίνα φουντουκιού, ροδέλες μπανάνας ή κομματάκια σοκολάτας!
η δικη μου αγαπημένη μεχρι στιγμής είναι με σταφίδες,χουρμάδες,δαμάσκηνα,κανελογαρύφαλλο,καρύδα και φιστικοβούτυρο φτιαγμένη με νερό
γιαμμμ..
ΒΡΕΊΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΓΕΥΣΗ!
Καλή σας απόλαυση!
1 comment:
Εξαιρετικό !
χαρά μου που σε βρήκα!!!
Post a Comment