Ο πιο εύκολος τρόπος για να καταλάβουμε την σωστή ποσότητα της κάθε τροφής είναι να χρησιμοποιούμε το χέρι μας για οδηγό:
The easiest way to understand the right portion for every food is to use our hand as our guide:
Για την πρωτεϊνη μας (κοτοπουλο, ψαρι, κρέας, αυγά) μια παλάμη χωρίς τα δάχτυλα.
The portion of protein foods (chicken, fish, meat, eggs) is the palm of your hand, without the fingers.
Για τα φρούτα και λαχανικά δυο χούφτες ενωμένες ή αλλιώς 1 φλιτζάνι.
Τhe portion of fruit and vegetables is two hand palms put together or 1 cup.
Για τους υδατάνθρακες (ρύζι,μακαρόνια,κουσκούς,πατάτα) μια χούφτα ή αλλιώς μισό φλιτζάνι.
Αν τρώμε μακαρονια ως κυρίως γεύμα και όχι ως συνοδευτικό τότε τρώμε περιπου 80 γραμμαρια.
The portion for starch as a side (rice,spaghetti,bulgur,potato) is one handful or 1/2 cup.
In case we eat a spaghetti dish and it is the main ingredient then we eat 80grams per person.
Για το τυρί 2 δάχτυλα ή 2 κ.σ τριμμένο τυρί, cottage, τυρί κρέμα.
The portion for cheese is 2 fingers or 2Tb shredded cheese, cottage, cream cheese.
Tέλος για τα καλά λίπη η σωστή ποσότητα είναι 2 κ.σ ελαιόλαδο, σπιτικές πραλίνες ξηρών καρπών, φιστικοβούτυρο ή 1/4 φλ ξηροί καρποι (περίπου 5-7 αμύγδαλα)
Finally the portion for good fats is 2Tb olive oil, nut butters, 1/4 cup unsalted nuts (5-7 almonds).
No comments:
Post a Comment