ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ:
είναι το αγαπημένο σας φαγητό..
θα θέλατε να τρώτε κάθε μέρα αλλα δεν είναι υγιεινό..
σας ζητάνε να τρώνε συνέχεια τα παιδιά σας και νιωθετε ασχημα γιατί ξέρετε ότι δεν τους κάνει καλό..
ΞΕΧΑΣΤΕ Ο,ΤΙ ΞΕΡΑΤΕ για τις τηγανιτές πατάτες και πάρτε χαρτί και μολύβι
θα φτιάξουμε τις καλύτερες, τραγανιστές, τηγανιτές και ΥΓΙΕΙΝΕΣ πατάτες που έχετε δοκιμασει, που αλλου... στον φουρνο!!
διαλέξτε τις πατάτες σας να είναι όσο καλύτερες γίνεται και καθαρίστε τις απο την φλούδα τους.
κόψτε τις στο χέρι ή στον κόφτη όπως σας αρέσει είτε σαν τσίπς (ροδελες) είτε σαν τηγανιτές (κυδωνάτες)
με απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή με πετσέτα αφαιρέστε όσο γίνεται το νερό και την υγρασία απο τις πατάτες σας
μεχρι εδώ τα έχετε ξανακανει είμαι σίγουρη.
πάμε όμως να κάνουμε την διαφορα και να τις κάνουμε και υγιεινες:
ρίχνετε στο μπολ λίγο ελαιόλαδο - οχι να κολυμπάνε ούτε να είναι στεγνές. εμεις ρίχνουμε τόσο όσο και στην σαλάτα μας, αν βοηθαει - και τις ανακατεύουμε καλά να πάει το λαδάκι μας παντού και να τις τριγυρίσει.
ρίχνουμε και αλάτι και ό,τι άλλο μπαχαρικό θέλουμε.
δοκιμάστε τα παρακάτω για πατάτες και τσιπς που θα γίνουν αναρπαστα:
αλάτι και ρίγανη
αλάτι και σκόνη σκόρδου
αλάτι και γλυκιά πάπρικα
αλάτι και δενδρολίβανο
αλάτι και μουστάρδα
κλπ
αφήστε την φαντασία σας να δουλέψει....:)
εμεις βάλαμε αλατάκι και πάπρικα αυτή τη φορά.
βάζετε τον φούρνο στις αντιστάσεις - πανω κάτω - να προθερμανθεί καλά στο φούλ, ναι στο φουλ..
απλώνετε σε ταψί μια λαδόκολλα και τις πατάτες σας καλά καλά σε μια στρώση: αυτό είναι το ΜΥΣΤΙΚΟ της ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ. Σε μια στρώση και καλά απλωμένες.
Στην φωτογραφία μας τις βλέπετε να πλαισιώνουν ένα υπέροχο φιλετάκι ψαριού με ντομάτα, κρεμμύδι και δενδρολίβανο απο την γλάστρα μας.
Σε 15΄ μονο είναι έτοιμες...... όσο και οι κανονικές τηγανιτές δηλαδή
απο την φωτογραφία και μόνο νομίζεις ότι είναι τηγανιτές.
είναι τ ρ α γ α ν έ ς όσο φαίνονται και νόστιμεεεεεεεεεεεςςςςςςςςς :) :)
το κολπάκι αυτό είναι καταπληκτικό γιατί συνδυάζει τη γευση και την καθαρή διατροφή!!
καλή σας απολαυση!!
6 comments:
Είναι να μην τις φτιάξεις πρώτη φορά! Είναι πεντανόστιμες και πολύ τραγανές!
ερμιονη για πες εσυ τις εχεις δοκιμασει σκετες ή με κάποιον συνδυασμο μυρωδικών καλυτερα;
Υπεροχες!!!!!!!!
Και εγώ έτσι τις φτιάχνω! Είναι καταπληκτικές!
Εμείς φτιάχνουμε ένα μείγμα μπαχαρικών με κάρρυ, γλυκό κόκκινο πιπέρι, ρίγανη και ελάχιστο μπούκοβο και τις αφήνουμε πάντα με την φλούδα (πολύ καλά πλυμμένες) η φλούδα έχει όλη την νοστιμιά (αν έχετε δοκιμάσει wedges ξέρετε για τι μιλάω)
Κι εγώ δεν τηγανίζω πιά, μόνο που ακολουθώ την συνταγή του Άκη Πεντρετζίκη που είδα στην τηλεόραση τον χειμώνα.
Κόβουμε τις πατάτες για τηγανητές και τις ζεματάμε σε βραστό νερό όπου έχουμε στίψει μισό λεμόνι,σουρώνουμε τις στεγνώνουμε και η συνέχεια ακριβώς ίδια.
Δοκιμάστε τις κι έτσι γίνονται καταπληκτικές, το λεμόνι βοηθάει και κάνει κρούστα τραγανή η πατάτα απ έξω και δεν απορροφάει καθόλου λάδι.
Επίσης εγώ κάνω και το άλλο, επειδή τρώμε πολύ πατάτα, όταν έχω χρόνο καθαρίζω, ζεματίζω, στεγνώνω και σε ένα ταπεράκι στο ψυγείο και όποτε θέλω πατάτα, από το ταπεράκι στο φούρνο κατ ευθείαν!
Μια δοκιμή θα σας πείσει, εγώ λόγω παιδιών τις κάνω σχεδόν καθημερινά!
Πολλά φιλιά...
Post a Comment