υγιεινό fudge? Κι όμως γίνεται!
Υλικά
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. νερό
1 φλ. μέλι
1 φλ. κακάο
1 βανίλια
(προαιρετικα τρίμμα ξηρών καρπών)
Ζεσταίνετε το νερό και διαλύετε σε αυτό το κακάο και το μέλι.
Προσθέτετε το λάδι και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά το μίγμα.
Το τοποθετείτε σε θήκες για παγάκια ή σε ταψί με λαδόκολλα και το βάζετε στην κατάψυξη.
Θα ενωθεί ομοιόμορφα και θα γίνει ένα υπέροχα πηχτό fudge σοκολάτας!!
Μόλις θελήσετε να το σερβίρετε κόβετε όσο θέλετε και το αφήνετε να ζεσταθεί 5 λεπτά.
Καλή απόλαυση!
In this recipe the words "healthy" and "fudge" go together!
Ingredients
1/2 cup olive oil
1/2 cup water
1 cup honey
1 cup cocoa powder
1 vanilla sachet
(optional: chopped raw nuts)
Warm the water in a pot and add cocoa powder, honey, olive oil and vanilla.
Mix them nicely until they melt.
Remove the mixture from the heat and let it cool down.
Then place it either in ice cube trays or in a baking sheet covered with parchment paper.
Put it in the freezer until it becomes a deliciously thick chocolate fudge!!
Before serving cut the amount you want and let it stand out of the freezer for 5 minutes.
Enjoy!!
photo via
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. νερό
1 φλ. μέλι
1 φλ. κακάο
1 βανίλια
(προαιρετικα τρίμμα ξηρών καρπών)
Ζεσταίνετε το νερό και διαλύετε σε αυτό το κακάο και το μέλι.
Προσθέτετε το λάδι και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά το μίγμα.
Το τοποθετείτε σε θήκες για παγάκια ή σε ταψί με λαδόκολλα και το βάζετε στην κατάψυξη.
Θα ενωθεί ομοιόμορφα και θα γίνει ένα υπέροχα πηχτό fudge σοκολάτας!!
Μόλις θελήσετε να το σερβίρετε κόβετε όσο θέλετε και το αφήνετε να ζεσταθεί 5 λεπτά.
Καλή απόλαυση!
In this recipe the words "healthy" and "fudge" go together!
1/2 cup olive oil
1/2 cup water
1 cup honey
1 cup cocoa powder
1 vanilla sachet
(optional: chopped raw nuts)
Warm the water in a pot and add cocoa powder, honey, olive oil and vanilla.
Mix them nicely until they melt.
Remove the mixture from the heat and let it cool down.
Then place it either in ice cube trays or in a baking sheet covered with parchment paper.
Put it in the freezer until it becomes a deliciously thick chocolate fudge!!
Before serving cut the amount you want and let it stand out of the freezer for 5 minutes.
Enjoy!!
photo via