Η βρώμη είναι ακατέργαστο δημητριακό, αποτελείται από φυτικές ίνες και ανηκει στους σύνθετους, τους καλούς υδατάνθρακες που απορροφώνται αργά από το σώμα και μας χορταίνουν για ώρες.
Άλλοι την φτιάχνουν μόνο με νερό χωρίς την προσθήκη γάλακτος και άλλοι με γάλα.
Ορισμένοι προτιμούν να την τρώνε όπως και τα δημητριακά, δηλαδή ωμή με γάλα, και κομματάκια φρούτων.
Για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό όμως η βρώμη προσφέρεται για αρκετές δοκιμές.
Είναι ιδανική για πρωινό ή σνακ.
Πως μαγειρεύεται:
Σε ένα μπρίκι ή κατσαρολάκι βάζουμε ένα ποτήρι γάλα ή νερό ή μισό μισό αναλογα με τα γούστα μας. Προσθέτουμε περίπου 4 κουταλιές σούπας βρώμη και ελάχιστο αλάτι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να κάνει μικρές φουσκάλες. Τότε αρχίζουμε να ανακατεύουμε για 30-40 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει τόσο πηχτό όσο το προτιμάμε.
Το αδειάζουμε σε μικρό μπολ.
Το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και μετά ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και το απολαμβάνουμε.
Αν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε περισσότερες μερίδες, και να το αφήσουμε στο ψυγείο.
Μερικές ιδέες για συνταγές βρώμης:
Βρώμη με μέλι, μήλο και κανέλα
Βρώμη με κακάο και μέλι
Βρώμη με μπανάνα και κακάο
Βρώμη με βανίλια και φουντουκι τριμμένο
Βρώμη με σταφίδες και κανέλα
Βρώμη με φιστικοβούτυρο ή με πραλίνα φουντουκιού/αμυγδάλου
και πολλές ακόμα...
Αν σκεφτείτε και εσείς κάποια άλλη ιδέα μοιραστείτε την μαζί μας.
2 comments:
εφιταξα αυτην με το μελι και κακαο και ηταν καταπληκτικη, ο,τι πρεπει για τις ωρες που θες ενα γλυκακι χωρις τις ενοχες μετα χαχα..
Δοκιμάστε βρώμη με νερό....και βάρτε μέλι , λίγη κανέλα και γράνμπερις! Τέλειο!
Post a Comment