Λατρεύω τις γαρίδες...
λατρεύω και τα μακαρόνια...
τι λετε να τα συνδυάσουμε και να φτιαξουμε μια τελεια και πολυ γρηγορη μακαροναδα?
ντοματες και κρεμμύδι θα είναι η βάση της σάλτσας μας
μουσταρδα,κετσαπ και μέλι θα είναι η τελικές πινελιές
μελιτζάνα γιατί αλλιώς δεν γίνεται... ;)
βήμα 1ο: βάζουμε τις κατεψυγμένες μας γαρίδες για 10 λεπτάκια να βράσουν σε κατσαρολάκι.
το ίδιο κάνουμε με τα μακαρόνια μας, τα ετοιμάζουμε σε κατσαρολάκι βραζοντας τα για 10-12 λεπτάκια το πολύ!
βήμα 2ο: ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την σάλτσα μας.
Κόβουμε την μελιτζάνα μας σε πολύ λεπτές ροδέλες και την τσιγαριζουμε σε λίγο λαδι. μόλις γίνουν λίγο προσθέτουμε και το κρεμμύδι μας ψιλοκομμένο να τσιγαριστεί και αυτό. Προσοχή δεν τα τηγανίζουμε απλώς τα τσιγαρίζουμε λιγάκι για την γεύση και το χρώμα.
μόλις τσιγαριστούν και τα δυο τα σβήνουμε με λίγο ουζάκι ελληνικό!!! εμπιστευθείτε με όταν θέλετε να μαγειρέψετε με θαλασσινά το ούζο θα σας γλυκάνει την γεύση..
βήμα 3ο: ρίχνουμε λίγη κέτσαπ, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, τις γαρίδες μας που έχουν λίγο μαλακωσει, σταφίδες και λίγο μέλι....
Γευστική απογείωση!!!
στην σάλτσα σας θα ρίξετε και λίγο νεράκι για να γίνει τόσο αραιή όσο την θέλετε. Την αφήνετε να βράσει περίπου 15 λεπτακια μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες. Αν θέλετε προσθέστε και λίγο δενδρολίβανο ή βασιλικό για την εξτρα γευση
Τέλος σερβίρετε την σάλτσα σας πάνω στα μακαρόνια και τρίβετε τυράκι προαιρετικά..!
τόσο εύκολο και τόσο γευστικό
πείτε μου σας άρεσε;;
καλή απόλαυση!!!
λατρεύω και τα μακαρόνια...
τι λετε να τα συνδυάσουμε και να φτιαξουμε μια τελεια και πολυ γρηγορη μακαροναδα?
ντοματες και κρεμμύδι θα είναι η βάση της σάλτσας μας
μουσταρδα,κετσαπ και μέλι θα είναι η τελικές πινελιές
μελιτζάνα γιατί αλλιώς δεν γίνεται... ;)
βήμα 1ο: βάζουμε τις κατεψυγμένες μας γαρίδες για 10 λεπτάκια να βράσουν σε κατσαρολάκι.
το ίδιο κάνουμε με τα μακαρόνια μας, τα ετοιμάζουμε σε κατσαρολάκι βραζοντας τα για 10-12 λεπτάκια το πολύ!
βήμα 2ο: ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την σάλτσα μας.
Κόβουμε την μελιτζάνα μας σε πολύ λεπτές ροδέλες και την τσιγαριζουμε σε λίγο λαδι. μόλις γίνουν λίγο προσθέτουμε και το κρεμμύδι μας ψιλοκομμένο να τσιγαριστεί και αυτό. Προσοχή δεν τα τηγανίζουμε απλώς τα τσιγαρίζουμε λιγάκι για την γεύση και το χρώμα.
μόλις τσιγαριστούν και τα δυο τα σβήνουμε με λίγο ουζάκι ελληνικό!!! εμπιστευθείτε με όταν θέλετε να μαγειρέψετε με θαλασσινά το ούζο θα σας γλυκάνει την γεύση..
βήμα 3ο: ρίχνουμε λίγη κέτσαπ, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, τις γαρίδες μας που έχουν λίγο μαλακωσει, σταφίδες και λίγο μέλι....
Γευστική απογείωση!!!
στην σάλτσα σας θα ρίξετε και λίγο νεράκι για να γίνει τόσο αραιή όσο την θέλετε. Την αφήνετε να βράσει περίπου 15 λεπτακια μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες. Αν θέλετε προσθέστε και λίγο δενδρολίβανο ή βασιλικό για την εξτρα γευση
μέλι το θαυματουργο... στην συγκεκριμενη συνταγη κανει την διαφορα μαζι με τις σταφίδες... μην το φοβηθείτε.. Απλά ΥΠΕΡΟΧΟ!!! |
Τέλος σερβίρετε την σάλτσα σας πάνω στα μακαρόνια και τρίβετε τυράκι προαιρετικά..!
τόσο εύκολο και τόσο γευστικό
πείτε μου σας άρεσε;;
καλή απόλαυση!!!
4 comments:
Υπέροχη με μελιτζανούλα αγαπημένη, και το ούζο θα την αναδεικνύει πολύ! Καλό βράδυ! Εφη
Λατρεύω τις γαρίδες και φτιάχνω πολύ συχνά γαριδομακαρονάδα με μελιζάνες όμως ποτέ. Θα το δοκιμάσω όμως οπωσδήποτε.
ok. θέλω. τώρα. τι μας κανεις βραδιατικα... (μιλαμε για πολυ βραδιατικα 3 παρα....!) Μπράβο πάντως φαίνεται θεϊκό!!! Ιδίως το κοντινό στο τηγάνι... Σε φιλώ!
Πολύ νόστιμο μου ακούγεται... Καλό θα ήταν να αναφέρονται οι ποσότητες... Επίσης δεν βρήκα σε ποιο σημείο βάζουμε τις ντομάτες τις οποίες υποθέτω τις περνάμε στο multi...
Post a Comment