Είμαι τόοοοσο περήφανη όταν φτιάχνω πίτες....!!
Τιμαω την καταγωγή μου από την Ηπειρο και τον παππού μου τον φούρναρη!!
Δεν πήγε εντελώς στράφι το ταλέντο τους, κάτι περίσσεψε και το τσάκωσα ;)
Η πίτα που φτιάξαμε ελπίζουμε να αποτελέσει έμπνευση και για εσάς και να φτιάχνετε με νέα υλικά στο εξής τις πίτες στα σπιτάκια σας.
Αφού φτιαξαμε το ζυμάρι για το φύλλο μας, το αφήσαμε λιγάκι να ξεκουραστεί και ετοιμάσαμε την γέμιση μας.
Για το ανοιγμα του φύλλου μπορειτε να δειτε την αναρτηση παρακατω με βιντεάκι και με tips..
απλως πατηστε πως ανοιγω φυλλο με πλαστη
απλως πατηστε πως ανοιγω φυλλο με πλαστη
Υλικά γέμισης για ταψί μεγάλο 35 περιπου cm διάμετρο
Μπουκετάκια απο κατεψυγμένο μπρόκολο και κουνουπίδι
1 αυγό
1 γιαούρτι με λίγο εβαπορέ γάλα ή 1 κρέμα γάλακτος light
Άνιθο μπόλικο (του πηγαίνει πολύ)
Αλάτι
Μπόλικο πιπέρι μαύρο
Τριμμένο τυρί κίτρινο και φέτα
(κρεας ή μπιφτέκι που μας έχει περισσέψει από άλλη μέρα)
Ξεκινάμε? Τρίβουμε στο Multi τα μπουκετάκια λαχανικών μας όπως είναι αυτά από την κατάψυξη. Γίνονται ένας πολύχρωμος κιμάς, τα βάζουμε σε μπόλ μεγάλο και ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά μας. Εμείς είχαμε και έτοιμα μπιφτεκάκια οπότε τα τρίψαμε και αυτά μέσα...
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά
Ανοίγουμε τα φύλλα μας
καλά τα καταφέραμε αυτήν την φορά :)
Απλώνουμε τα φύλλα στο ταψί αλείφοντας κάθε φύλλο με λίγο λαδάκι
Ρίχνουμε μέσα και την γέμιση μας και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τώρα καλό είναι να ανάψουμε τον φούρνο μας να ζεσταθεί στον θερμό αέρα.
Διπλώνουμε ότι περισσεύει έξω από το ταψί αλείφοντας το με λίγο λαδάκι και το ρολλάρουμε σε κόθρο.
Χαράζουμε την πίτα με μαχαίρι για να ψηθεί και μέσα καλύτερα και αλείφουμε με λίγο λαδάκι το πάνω φύλλο μας.
Ψήνουμε την πίτα μας σε θερμό αέρα και στην κάτω αντίσταση (για τον δικό μας φούρνο έχουμε καταλήξει ότι είναι ο top συνδυασμός για τις πίττες) στους 200oC για 50 περίπου λεπτά.
ΥΓ. Δεν ξέραμε ακριβώς πως να την ονομάσουμε...
λαχανικοκιμαδόπιτα?
μπροκολοκουνουκιμαδοπιτα?
Οπότε την είπαμε "...με όλα τα καλά" και ετσι σας αφήνουμε να φανταστείτε και άλλους συνδυασμούς και να βάλετε τις πίτες ξανα στην διατροφή σας!
Καλή σας απόλαυση!!