Καλώς τους!! Hey there!!

Kαλώς ηρθατε στο katharidiatrofi, ένα blog αφιερωμενο στην ευεξία, την γευση και στις μικρές απολαύσεις...
Περιμενουμε τις ιδέες, τις ιστορίες αλλά και τις συνταγές που θα σκαρφιστείτε για πιο υγιεινά φαγητά, σνακ και γλυκάκια στο katharidiatrofi@gmail.com

Welcome to katharidiatrofi, a blog about well being, taste, and small pleasures...
we are waiting for your ideas, stories and recipes on healthier foods, snacks and desserts so feel free send us a mail to
katharidiatrofi@gmail.com



19.1.12

Πιτα με από ολα τα καλα!!


Είμαι τόοοοσο περήφανη όταν φτιάχνω πίτες....!!
Τιμαω την καταγωγή μου από την Ηπειρο και τον παππού μου τον φούρναρη!!
Δεν πήγε εντελώς στράφι το ταλέντο τους, κάτι περίσσεψε και το τσάκωσα ;)
Η πίτα που φτιάξαμε ελπίζουμε να αποτελέσει έμπνευση και για εσάς και να φτιάχνετε με νέα υλικά στο εξής τις πίτες στα σπιτάκια σας.

Αφού φτιαξαμε το ζυμάρι για το φύλλο μας, το αφήσαμε λιγάκι να ξεκουραστεί και ετοιμάσαμε την γέμιση μας.
Για το ανοιγμα του φύλλου μπορειτε να δειτε την αναρτηση παρακατω με βιντεάκι και με tips..
απλως πατηστε πως ανοιγω φυλλο με πλαστη



Υλικά γέμισης για ταψί μεγάλο 35 περιπου cm διάμετρο
Μπουκετάκια απο κατεψυγμένο μπρόκολο και κουνουπίδι
1 αυγό
1 γιαούρτι με λίγο εβαπορέ γάλα ή 1 κρέμα γάλακτος light 
Άνιθο μπόλικο (του πηγαίνει πολύ)
Αλάτι
Μπόλικο πιπέρι μαύρο
Τριμμένο τυρί κίτρινο και φέτα
(κρεας ή μπιφτέκι που μας έχει περισσέψει από άλλη μέρα)


Ξεκινάμε? Τρίβουμε στο Multi τα μπουκετάκια λαχανικών μας όπως είναι αυτά από την κατάψυξη. Γίνονται ένας πολύχρωμος κιμάς, τα βάζουμε σε μπόλ μεγάλο και ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά μας. Εμείς είχαμε και έτοιμα μπιφτεκάκια οπότε τα τρίψαμε και αυτά μέσα...


Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά

Ανοίγουμε τα φύλλα μας


καλά τα καταφέραμε αυτήν την φορά :)


Απλώνουμε τα φύλλα στο ταψί αλείφοντας κάθε φύλλο με λίγο λαδάκι

Ρίχνουμε μέσα και την γέμιση μας και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τώρα καλό είναι να ανάψουμε τον φούρνο μας να ζεσταθεί στον θερμό αέρα.

Διπλώνουμε ότι περισσεύει έξω από το ταψί αλείφοντας το με λίγο λαδάκι και το ρολλάρουμε σε κόθρο.

Χαράζουμε την πίτα με μαχαίρι για να ψηθεί και μέσα καλύτερα και αλείφουμε με λίγο λαδάκι το πάνω φύλλο μας.

Ψήνουμε την πίτα μας σε θερμό αέρα και στην κάτω αντίσταση (για τον δικό μας φούρνο έχουμε καταλήξει ότι είναι ο top συνδυασμός για τις πίττες) στους 200oC για 50 περίπου λεπτά.


                                                                  

ΥΓ. Δεν ξέραμε ακριβώς πως να την ονομάσουμε...

λαχανικοκιμαδόπιτα? 
μπροκολοκουνουκιμαδοπιτα?

Οπότε την είπαμε "...με όλα τα καλά" και ετσι σας αφήνουμε να φανταστείτε και άλλους συνδυασμούς και να βάλετε τις πίτες ξανα στην διατροφή σας!



Καλή σας απόλαυση!!

4 comments:

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς μου said...

Πρέπει να είναι πολύ νόστιμη!

eleftheria said...

Αγαπητή Ηπειρώτισσα, τέλεια η γέμιση για την πίτα. Εγώ είμαι από τη Μακεδονία και συγκεκριμένα από την Καστοριά, όπου έχουμε, θέλουμε να πιστεύουμε, παράδοση στις πίτες. Δεν λογίζεται γυναίκα ,ειδικότερα παλιότερα, η οποία να μην ξέρει να φτιάχνει πίτες. Η γνώση και η εμπειρία συνήθως μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, από μάνα σε κόρη και από εκεί σε εγγονή και ούτω καθεξής. Με την πρώτη ευκαιρία πάντως θα δοκιμάσω τη γέμιση σου η οποία φαίνεται νοστιμότατη. Σε χαιρετώ και σε φιλώ.

Eleni D. said...

Καλημέρα και συγχαρητήρια για το μπλογκ σας. Είναι απίθανο και το χρειαζόμαστε. Εγώ πέτυχα την πίτα στην αρχική σελίδα, αλλά και το ψωμί του τοστ είναι εξ'ίσου χρήσιμο. Και, μια και τα λέμε, είσαι Ηπειρώτισσα αν κατάλαβα καλά; Τότε έχουμε πολλές πίτες ακόμα να φάμε. Αλλά, για να μας πει και η Μακεδόνισσα καμμιά συνταγή για πίτες, να δοκιμάσουμε και τις δικές της. Εγώ είμαι από την Χαλκίδα και δεν φημίζομαι για πίτες. Μόνο για θαλασσινά. Οπότε, μόνο θα φτιάχνω τις συνταγές σας, δεν έχω να σας στείλω (ξέφυγα;). Καλή συνέχεια και συγχαρητήρια και πάλι. Χρειαζόμαστε αυτή τη διευκόλυνση που μας δίνουν ιστολόγια σαν το δικό σας και η ασφάλει της προσωπικής εμπειρίας με τις δοκιμασμένες συνταγές.

Κατερίνα Διακουμή said...

Κάτι μου έκανε η πίτα σου καινούρια φίλη μου! Ίσως γιατί τρελαίνομαι για μπρόκολο αλλά και για πίτες γενικότερα! Μπράβο... στα υπ΄όψιν!!

AddThis

Disclaimer:Όσα αναγράφονται στο kathari-diatrofi.blogspot.com αποτελούν προσωπικές απόψεις και εμπειρίες και δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση την όποια ιατρική συμβουλή.


Disclaimer: All posts in this blog are personal views provided for entertainment and they do not replace medical or scientific advice whatsoever.














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...