Καλώς τους!! Hey there!!

Kαλώς ηρθατε στο katharidiatrofi, ένα blog αφιερωμενο στην ευεξία, την γευση και στις μικρές απολαύσεις...
Περιμενουμε τις ιδέες, τις ιστορίες αλλά και τις συνταγές που θα σκαρφιστείτε για πιο υγιεινά φαγητά, σνακ και γλυκάκια στο katharidiatrofi@gmail.com

Welcome to katharidiatrofi, a blog about well being, taste, and small pleasures...
we are waiting for your ideas, stories and recipes on healthier foods, snacks and desserts so feel free send us a mail to
katharidiatrofi@gmail.com



8.1.11

Τι να κανω με τους υπόλοιπους κουραμπιέδες;;

Τώρα που οι γιορτές τελείωσαν οι κουραμπιέδες συνεχίζουν να υπάρχουν σε κάθε σπίτι.
Εχω μια ιδέα τι να τους κάνουμε για να φαγωθούν τελείως διαφορετικά!

Αρχικά τρίβετε τους κουραμπιέδες στο multi.

Τριμμα κουραμπιέδων
Μετά λιώνετε σε μπεν μαρί 1-2 κουβερτούρες αναλόγως με την ποσότητα κουραμπιέδων. Εγώ έριξα και 1/2 ποτήρι γάλα μέσα στην λιωμένη κουβερτούρα για να γίνει πιο αραιή. Ανακατεύετε σε μπολ το τρίμμα και την λιωμένη κουβερτούρα.
Τέλος, ρίχνετε στο μπολ 1 ποτήρι απο την αγαπημένη σας γεύση μαρμελάδα.

Ανακατεύετε καλά το μίγμα να γίνει ένα. Και το ψήνετε σε αντικολλητικό ταψάκι ή σε ατομικά φορμάκια για 40 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
Το κέικ κουραμπιέδων σας είναι έτοιμο!



το δικό μας κέικ με γεύση μπισκοτο, φράουλα, σοκολάτα!

αλλη ιδεα:  μπορείτε το τρίμμα κουραμπιέδων σας να το κάνετε βάση για τσιζκέικ, είναι ιδανικό αφού οι κουραμπιέδες σας ήδη περιέχουν ζάχαρη και λάδι ή βούτυρο.

Σας άρεσε η ιδέα μας; Έχετε σκεφτεί κάτι άλλο για τα γλυκά που μένουν από τις γιορτές;

Καλή απόλαυση!

6.1.11

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού με πορτοκάλι...μμμ!!

Υλικά

φουντούκια ψημένα και ανάλατα
ελαιόλαδο
μέλι
ξύσμα πορτοκαλιού
βανίλια


Πρώτα πολτοποιείτε τα φουντούκια να γίνουν σαν βούτυρο και μετά ρίχνετε στο μπλέντερ και λίγο ελαιόλαδο, βανίλια και ξύσμα πορτοκαλιού. Συνεχίζετε το χτύπημα και μεταφέρετε την πραλίνα σε ένα μπολ. Εκεί την ανακατεύετε με το μέλι.
Είναι έτοιμη για όποια γλυκια επιθυμία σας έρθει στο νου!
Καλή απόλαυση!

5.1.11

Λαχανικά στη γάστρα με πατάτες


Υλικά
8 μικρές πατάτες
1 καρότο
μανιτάρια
ρόκα
κόκκινες πιπεριές
ελαιόλαδο
γιδοτύρι
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι
άνηθος
ζωμός λαχανικών

Χαϊδεύουμε τις πατάτες με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τις βάζουμε μέσα σε γάστρα γεμίζοντας την με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και καλύπτουμε τα υλικά με την ρόκα. Ψήνουμε σε φωτιά ή σε φούρνο για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε το λεμόνι, τον άνηθο και το γιδοτύρι. Αφήνουμε για ακόμα μισή ώρα και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

3.1.11

Πραλίνα αμυγδάλου

Υλικά

αμύγδαλα ψημένα, ανάλατα
κακάο
ελαιόλαδο
μέλι
βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού

Πολτοποιείτε τα αμύγδαλα να γίνουν σαν βούτυρο, τότε ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο κακάο και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα.
Μεταφέρετε την πραλίνα σε ένα μπολ και ανακατέψτε την με 1-2 κουταλιές μέλι.
Η πραλίνα σας είναι έτοιμη να την αλείψετε σε ζεστό ψωμί,
να την συνοδέψετε με μπανάνα
να την ανακατέψετε με το αγαπημένο σας γιαούρτι ή ό,τι άλλο σκεφτείτε.

Καλή απόλαυση!

2.1.11

Μέσα από την καρδιά μας με "καθαρά" αισθήματα ευχομαστε..

Καλή χρονιά σε όλους μας!
Φέτος ας μην αφήσουμε τίποτα να μας χαλάσει τη διάθεση, κάθε μέρα να είμαστε σοφότεροι και πιο αποφασισμένοι να κυνηγήσουμε τις ευτυχισμένες στιγμές μας!!

AddThis

Disclaimer:Όσα αναγράφονται στο kathari-diatrofi.blogspot.com αποτελούν προσωπικές απόψεις και εμπειρίες και δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση την όποια ιατρική συμβουλή.


Disclaimer: All posts in this blog are personal views provided for entertainment and they do not replace medical or scientific advice whatsoever.














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...