Καλώς τους!! Hey there!!

Kαλώς ηρθατε στο katharidiatrofi, ένα blog αφιερωμενο στην ευεξία, την γευση και στις μικρές απολαύσεις...
Περιμενουμε τις ιδέες, τις ιστορίες αλλά και τις συνταγές που θα σκαρφιστείτε για πιο υγιεινά φαγητά, σνακ και γλυκάκια στο katharidiatrofi@gmail.com

Welcome to katharidiatrofi, a blog about well being, taste, and small pleasures...
we are waiting for your ideas, stories and recipes on healthier foods, snacks and desserts so feel free send us a mail to
katharidiatrofi@gmail.com



6.1.11

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού με πορτοκάλι...μμμ!!

Υλικά

φουντούκια ψημένα και ανάλατα
ελαιόλαδο
μέλι
ξύσμα πορτοκαλιού
βανίλια


Πρώτα πολτοποιείτε τα φουντούκια να γίνουν σαν βούτυρο και μετά ρίχνετε στο μπλέντερ και λίγο ελαιόλαδο, βανίλια και ξύσμα πορτοκαλιού. Συνεχίζετε το χτύπημα και μεταφέρετε την πραλίνα σε ένα μπολ. Εκεί την ανακατεύετε με το μέλι.
Είναι έτοιμη για όποια γλυκια επιθυμία σας έρθει στο νου!
Καλή απόλαυση!

9 comments:

Anonymous said...

poso meli xreiazetai?

kathari diatrofi said...

εμεις βαλαμε 2 φλιτζανια φουντουκια, ελαχιστο λάδι σχεδόν καθόλου, 1 κ.γλ μέλι ξύσμα μισού πορτοκαλιού και 1 βανίλια.
δοκιμαστε το στις αναλογιες μας και προσαρμοστε το με συνεχείς δοκιμές σας. το θέμα είναι να αρέσει σε εσάς :)

Anonymous said...

<3 sas agapw! euxaristw :D

Eirini said...

Δοκίμασα τη συνταγή σου, και έχω κάποιες απορίες..
Έβαλα τα φουντούκια στο μπλέντερ τα χτύπησα γίναν σα μαζα μετα συνεχιζα αλλα δεν αλλαξαν μορφη.
Πάντως πραλίνα δεν είναι αυτό που βγήκε, δεν έχει ούτε την υφή ούτε το χρώμα της φωτογραφίας..
Δε ξέρω αν φταίω εγώ, ίσως ήθελε χτύπημα καλό με το μπλέντερ, αλλα ενώ το κουνούσα δεν ανακάτευε..
Το τρώω με το κουταλάκι να καταλάβεις, ωραίο σα γεύση, διαφορετικό..
Άμα έχεις καταλάβει τι φταίει για να το διορθώσω πες μου!
=)

kathari diatrofi said...

eirini μου,
τα ξηροκάρπια στην αρχή γίνονται σαν μάζα, μην τα βάλεις στο blender αλλα στο multi το μεγάλο -μερικα μιξερ το έχουν- εκεί χτυπιεται καλύτερα το μίγμα.

μόλις γίνουν μαζα, ρίξε αν το θέλεις λίγο ελάχιστο λαδάκι και συνέχισε το χτύπημα. θέλει περίπου 10-15 λεπτάκια γιανα γίνει η υφή του όπως της φωτογραφιας μας αλλα αξίζουν τον κόπο!!

try it and let me know!! :)

Eirinaki said...

Την ξαναεφτιαξα! τη χτύπησα στο μούλτι, πηρε παρόμοια μορφή, πιο ανοιχτό χρώμα βέβαια.
Νόστιμη και ωραία, τρώγεται έτσι!
Ευχαριστώ! =)

Anonymous said...

Γεια σου και συγχαρητήρια για το μπλοκ σου. Πολύ χρήσιμο. Η πραλίνα αυτή δεν χρειάζεται τίποτα σε σοκολάτα; Ούτε κακάο; Ούτε κουβερτούρα; Ούτε τίποτα; Ρωτάω επειδή η πραλίνα αμυγδάλου έχει, ενώ αυτή όχι..Μην κάνω κάτι λάθος.. Ευχαριστώ!

Anonymous said...

Γεια σου και συγχαρητήρια για το μπλοκ σου! Η πραλίνα αυτή δεν χρειάζεται καθόλου κακάο; Ρωτάω επειδή η πραλίνα αμυγδάλου χρειάζεται, μην κάνω κάποιο λάθος..Ευχαριστώ!

katharidiatrofi said...

τίποτα αλλο ούτε κακάο είχα βαλει στην συγκεκριμενη συνταγη, ουτε κουβερτουρα.

Όμως η συνταγές αυτές κρέμονται απο την δική σας δημιουργικότητα.
αν σου ταιριάζει με κακάο και λίγο μέλι go ahead, εμείς απλώς είχαμε ήδη βαλει κακάο στην πραλινα αμυγδάλου και παίξαμε με το πορτοκάλι στο φουντούκι..

αφησε το μυαλό σου ανοιχτό, χρησιμοποιησε απλά υλικά και θα σε καταπλήξεις !!

AddThis

Disclaimer:Όσα αναγράφονται στο kathari-diatrofi.blogspot.com αποτελούν προσωπικές απόψεις και εμπειρίες και δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση την όποια ιατρική συμβουλή.


Disclaimer: All posts in this blog are personal views provided for entertainment and they do not replace medical or scientific advice whatsoever.














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...