λίγο πριν φουρνιστούν.. |
2 φιλέτα πανγκάσιους ή άλλο φιλέτο ψάρι
φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά χτυπημένα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
μυρωδικά της αρεσκείας σας (δενδρολίβανο,ρίγανη, βασιλικό, μαιντανό κλπ) εμείς διαλέξαμε δενδρολίβανο
Ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά με το αλάτι,πιπέρι και μυρωδικά. Χτυπάμε τα αυγά καλά.
Κόβουμε τα φιλέτα με μαγειρικό ψαλίδι σε λωρίδες μακρόστενες και μετά πάλι στην μέση για να γίνουν μπουκίτσες. Περνάμε το κάθε κομμάτι πρώτα από τα χτυπημένα αυγά και αμέσως μετά από την τριμμένη φρυγανιά.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για περίπου 20 λεπτάκια.
τραγανές και πεντανόστιμες |
1 comment:
Το έφτιαξα το ψαράκι!
Μόνο που δυσκολεύτηκα στο κόψιμο(με μαχαίρι) και σα να λιωνανε καποια κομματια. Το πάναρα και ολα καλα, (δεν αναφερεις το λαδι στην εκτελεση) ωραια ψηθηκαν απλα επειδη ειναι λεπτο το ψαρι ετρωγες περισσοτερο κρουστα! Πολύ νόστιμο βέβαια και υγιεινο!
Σε ευχαριστώ! =)
Post a Comment