Οι ξηροί καρποί μπορούν να μας προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία μας αν καταναλώνονται με μέτρο (βλ. http://www.medlook.net/article.asp?item_id=2264)
πραλίνα φουντουκιού
απλά φουντούκια της αρεσκείας μας κατα προτίμηση ψημένα, ανάλατα
(προαιρετικά ελάχιστο λάδι ή αλάτι)
επίσης μπορούμε να φτιάξουμε πραλινα ανάμικτων ξηρών καρπών
ανάμικτοι ξηροί καρποι της αρεσκείας μας (πχ ηλιόσπορος,φιστίκι και αμύγδαλο)
(προαιρετικά ελάχιστο λάδι ή αλάτι)
Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να βάλουμε τους ξηρούς καρπούς στο μεγάλο multi του πολυμιξερ. Μόλις το μίγμα κολλήσει στα τοιχώματα του multi τα καθαρίζουμε με ένα κουτάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε ελαχιστο λάδι (αναλογα με το multi μπορει να χρειαστεί να το επαναλάβετε 3-4 φορές)
Η πραλίνα μας είναι πανέτοιμη!!
Υγιεινή, χωρίς συντηρητικά φτιαγμένη από τα χεράκια μας!
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε στην πραλίνα σας βανίλια,μέλι,κανέλα,μοσχοκάρυδο,κακάο για να την κάνετε με τον δικό σας μοναδικό τρόπο!!
Συντηρείται σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο σε καλά κλεισμένο δοχείο.
καλή απόλαυση!
Για τον λόγο αυτό μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε στο σπίτι φιστικοβούτυρο, πραλίνα αμυγδάλου, πραλίνα φουντουκιού κλπ
μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε στην κρέμα βρώμης το πρωί, στο γιαούρτι μας, μέσα σε σάντουιτς με λίγη μαρμελάδα ή και σαν γαρνιτούρα σε σαλάτες αντί για τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Υλικά
φιστικοβούτυρο
απλά φιστίκια της αρεσκείας μας κατα προτίμηση ψημένα, ανάλατα
(προαιρετικά ελάχιστο λάδι ή αλάτι)
πραλίνα αμυγδάλου
απλά αμύγδαλα της αρεσκείας μας κατα προτίμηση ψημένα, ανάλατα
((προαιρετικά ελάχιστο λάδι ή αλάτι)πραλίνα φουντουκιού
απλά φουντούκια της αρεσκείας μας κατα προτίμηση ψημένα, ανάλατα
(προαιρετικά ελάχιστο λάδι ή αλάτι)
επίσης μπορούμε να φτιάξουμε πραλινα ανάμικτων ξηρών καρπών
ανάμικτοι ξηροί καρποι της αρεσκείας μας (πχ ηλιόσπορος,φιστίκι και αμύγδαλο)
(προαιρετικά ελάχιστο λάδι ή αλάτι)
Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να βάλουμε τους ξηρούς καρπούς στο μεγάλο multi του πολυμιξερ. Μόλις το μίγμα κολλήσει στα τοιχώματα του multi τα καθαρίζουμε με ένα κουτάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε ελαχιστο λάδι (αναλογα με το multi μπορει να χρειαστεί να το επαναλάβετε 3-4 φορές)
Η πραλίνα μας είναι πανέτοιμη!!
Υγιεινή, χωρίς συντηρητικά φτιαγμένη από τα χεράκια μας!
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε στην πραλίνα σας βανίλια,μέλι,κανέλα,μοσχοκάρυδο,κακάο για να την κάνετε με τον δικό σας μοναδικό τρόπο!!
Συντηρείται σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο σε καλά κλεισμένο δοχείο.
καλή απόλαυση!
No comments:
Post a Comment