Υλικά για 1 καρβέλι ή 8 μεσαία σαντουιτσάκια
375γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
125γρ γάλα
125γρ νερό
αλάτι
1 κ.γλ baking powder
1 κ.γλ σόδα
30γρ ελαιόλαδο
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ ή στο χέρι. Αλευρώνετε τα χέρια σας και φτιάχνετε 1 μπάλα / 8 μικρότερες μπαλίτσες. Πιέζετε την μπάλα με την παλάμη σας προς τα κάτω να ξεφουσκώσει ελαφρά. Με ένα μαχαίρι χαράζετε βαθιά στη μέση και μετά ελαφρά σταυρωτά . Αλείφετε το ψωμί με λίγο γάλα και πασπαλίζετε με αλεύρι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 10 λεπτά και κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180οC για 40 λεπτά ακόμα. το απολαμβάνετε ζεστό και μετά το τοποθετείτε στην κατάψυξη και το ζεστένετε σε 5 λεπτάκια όταν το χρειαστείτε.
η συνταγή αυτή είναι απο την εκπομπή του Παρλίαρου "γλυκές Αλχημείες" αλλά την αλλάξαμε λίγο απομακρύνοντας το βουτυρο και αντικαθιστώντας με λαδάκι.
Ingredients for 1 loaf / 8 medium buns
375gr whole wheat flour
125gr milk
125gr water
salt
1 ts baking powder
1 ts baking soda
30gr olive oil
Mix all the ingredients either with your hands or with your bread kneading mixer.
Put some flour on your hands and form 1 ball/ 8 small buns with the dough.
Gently press the ball with your hand to lose some height.
Take a knife and cross the surface one two times.
Coat the loaf with some milk and sprinkle over it some flour.
Put it in the oven at 220C for 5 minutes and then lower it at 180C for 40 minutes.
Enjoy it while it is still warm and then freeze the rest. When needed simply warm it for 2 minutes.
375γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
125γρ γάλα
125γρ νερό
αλάτι
1 κ.γλ baking powder
1 κ.γλ σόδα
30γρ ελαιόλαδο
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ ή στο χέρι. Αλευρώνετε τα χέρια σας και φτιάχνετε 1 μπάλα / 8 μικρότερες μπαλίτσες. Πιέζετε την μπάλα με την παλάμη σας προς τα κάτω να ξεφουσκώσει ελαφρά. Με ένα μαχαίρι χαράζετε βαθιά στη μέση και μετά ελαφρά σταυρωτά . Αλείφετε το ψωμί με λίγο γάλα και πασπαλίζετε με αλεύρι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 10 λεπτά και κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180οC για 40 λεπτά ακόμα. το απολαμβάνετε ζεστό και μετά το τοποθετείτε στην κατάψυξη και το ζεστένετε σε 5 λεπτάκια όταν το χρειαστείτε.
Ingredients for 1 loaf / 8 medium buns
375gr whole wheat flour
125gr milk
125gr water
salt
1 ts baking powder
1 ts baking soda
30gr olive oil
Mix all the ingredients either with your hands or with your bread kneading mixer.
Put some flour on your hands and form 1 ball/ 8 small buns with the dough.
Gently press the ball with your hand to lose some height.
Take a knife and cross the surface one two times.
Coat the loaf with some milk and sprinkle over it some flour.
Put it in the oven at 220C for 5 minutes and then lower it at 180C for 40 minutes.
Enjoy it while it is still warm and then freeze the rest. When needed simply warm it for 2 minutes.