Υλικά για 2 μερίδες
1/2 φλ κινόα
(μπορείτε να αντικαταστήσετε το κινόα με κουσκους, ρύζι, κριθαράκι, πληγούρι κλπ)
3 φλ νερό
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
αλάτι
πιπέρι μαύρο
λάδι
βασιλικός
κρουτόν ολικής
προαιρετικα (παρμεζάνα ή μυζήθρα τριμμένη)
για μια πιο πικάντικη γεύση:
μπουκοβο
κόκκινο πιπέρι
Βράζετε το νερό σε κατσαρολάκι με το λάδι.
Πλένετε το κινόα πολυ καλά και μόλις το ρίξετε στο νερό χαμηλώνετε τη φωτιά.
Προσθέτετε την ντομάτα και τα μπαχαρικά και το αφήνετε να βράσει περίπου 15-20 λεπτά.
Στα τελευτάια λεπτά ρίχνετε και τον βασιλικό για να μαλακώσει ελαφρά.
Σερβίρετε στο πιάτο και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και τα κρουτόν.
Τώρα που επιασε η φθινοπωρινή ψυχρούλα θα σας ενθουσιάσει!
Καλή απόλαυση!
1/2 φλ κινόα
(μπορείτε να αντικαταστήσετε το κινόα με κουσκους, ρύζι, κριθαράκι, πληγούρι κλπ)
3 φλ νερό
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
αλάτι
πιπέρι μαύρο
λάδι
βασιλικός
κρουτόν ολικής
προαιρετικα (παρμεζάνα ή μυζήθρα τριμμένη)
για μια πιο πικάντικη γεύση:
μπουκοβο
κόκκινο πιπέρι
Βράζετε το νερό σε κατσαρολάκι με το λάδι.
Πλένετε το κινόα πολυ καλά και μόλις το ρίξετε στο νερό χαμηλώνετε τη φωτιά.
Προσθέτετε την ντομάτα και τα μπαχαρικά και το αφήνετε να βράσει περίπου 15-20 λεπτά.
Στα τελευτάια λεπτά ρίχνετε και τον βασιλικό για να μαλακώσει ελαφρά.
Σερβίρετε στο πιάτο και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και τα κρουτόν.
Τώρα που επιασε η φθινοπωρινή ψυχρούλα θα σας ενθουσιάσει!
Καλή απόλαυση!
No comments:
Post a Comment