Καλώς τους!! Hey there!!

Kαλώς ηρθατε στο katharidiatrofi, ένα blog αφιερωμενο στην ευεξία, την γευση και στις μικρές απολαύσεις...
Περιμενουμε τις ιδέες, τις ιστορίες αλλά και τις συνταγές που θα σκαρφιστείτε για πιο υγιεινά φαγητά, σνακ και γλυκάκια στο katharidiatrofi@gmail.com

Welcome to katharidiatrofi, a blog about well being, taste, and small pleasures...
we are waiting for your ideas, stories and recipes on healthier foods, snacks and desserts so feel free send us a mail to
katharidiatrofi@gmail.com



19.12.11

Make your own bread - ψωμάκι ευωδιαστό για τοστ

Μόλις 5 υλικά:

3 1/2 φλ. αλεύρι 
1 φακελάκι μαγιά
1 και 3/4 φλ. νερο χλιαρο 
1 κ.γλ αλατι 
1 κ.γλ ζαχαρη καστανη 

θα ανακατέψετε την μαγιά με το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι και θα σπάσετε τα σβολακια.
θα τα αφησετε για 10 λεπτα. να φουσκώσουν.
μετα θα ρίξετε σιγα σιγα το αλεύρι και θα το ανακατεψετε με το χερι σας.
το μιγμα θα είναι κολλώδες σαν τσουρεκι αψητο... μην ανησυχήσετε... ανακατεψτε το με το χερι ή με το μίξερ χειρός για ζυμες για 10 λεπτακια.

βάλτε μια λαδόκολλα ή αλευρωστε το ταψι σας (εμεις το βαλαμε σε φορμα για κεικ) και βαλτε το στον φουρνο στους 20 C για 30 λεπτακια.
Μετά δυναμώστε τον φούρνο στους 200 C για 45 λεπτα.




θα μοσχοβολησει το σπιτι σας....μμμμ!!
μολις κρυωσει καλα καλα (εμεις το αφησαμε για την επομενη μερα) κοψτε το σε όσο λεπτες φετες θελετε και κρατηστε το στο ψυγειο ή την καταψυξη αναλογα με το ποσο ψωμαδες ειστε...
απλα απιθανο δοκιμαστε το και πειτε μας τις εντυπωσεις σας!!!
καλη απολαυση ..


simplicity is the key to cooking and happiness :)

5 ingredients: 

-3 1/2 cups of flour of choice
-1sachet yeast
-1 and 3/4 cups lukewarm water 
-1 ts salt 
-1 ts brown sugar 

Mix the yeast with the water, sugar and salt until the consistency is smooth. 
Leave the mixture for 10 minutes. Small bubbles should now appear and that means that the yeast is active and that your bread will rise :)
Slowly mix in the flour while blending with your hand.
The mixture will be a little sticky but do not worry..this is what it should be like..
keep mixing with your hand or with the bread kneading mixer for about 10 minutes. 

Line a parchment paper on your baking sheet, and put it in your oven for 30 minutes at only 20C. Then put the temperature at 200C for 45 minutes.
Your home will be smelling this fabulous smell of fresh bread....ahhhhh

When ready take it out of the oven, and let it cool. The best time to cut your thin slices is the next day as the bread will have the desired consistency then and it will not be "destroyed".
Enjoy this bread on burgers, toast, sandwiches and so much more and if you do not consume it within a week you can always place it in the freezer.

Let me know if you liked it :)
                                                   



AddThis

Disclaimer:Όσα αναγράφονται στο kathari-diatrofi.blogspot.com αποτελούν προσωπικές απόψεις και εμπειρίες και δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση την όποια ιατρική συμβουλή.


Disclaimer: All posts in this blog are personal views provided for entertainment and they do not replace medical or scientific advice whatsoever.














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...