Το πιο αθώο παγωτό που μπορείτε να απολαυσετε φτιαγμένο απο τα χεράκια σας σε 10 μόλις λεπτά!
πως?
υλικά
1 φλιτζάνι γάλα αποβουτυρωμένο
½ κουταλιά γλυκού βανίλια
1-2 κουταλιές σουπας από το αγαπημένο γλυκαντικό σας (μέλι, ζαχαρίνη, φρουκτόζη κλπ...)
για να το παγώσουμε:
πάγακια
1/2 φλ. αλάτι χοντρό
πως?
υλικά
1 φλιτζάνι γάλα αποβουτυρωμένο
½ κουταλιά γλυκού βανίλια
1-2 κουταλιές σουπας από το αγαπημένο γλυκαντικό σας (μέλι, ζαχαρίνη, φρουκτόζη κλπ...)
για να το παγώσουμε:
πάγακια
1/2 φλ. αλάτι χοντρό
θαλασσινο αλατι για το παγωμα |
Είναι εξαιρετικά εύκολο να φτιάξεις παγωτό! Γέμισε ένα μεγάλο σακουλακι με πάγο/παγακια και ½ φλιτζάνι αλάτι. Το αλάτι θα βοηθήσει τον πάγο να γίνει εξτρα παγωμένος και θα επιταχύνει το πάγωμα των υλικών. Δεν θα αναμιχθεί με το παγωτό.
Μετά βάλτε σε μπολ ένα φλιτζάνι γάλα κατά προτιμηση φρέσκο, ½ κουταλιά γλυκού βανίλια και 1-2 κουταλιές σουπας από το αγαπημένο γλυκαντικό σας (μέλι, ζαχαρίνη, φρουκτόζη κλπ...) επίσης μπορείτε να προσθέσετε κανέλα, σκόνη στιγμιαίου καφέ, κακάο, ξύσμα πορτοκαλιού, λεμονιού ή κάποιο λιωμένο φρούτο εποχής για ποικιλία στη γεύση.
Ανακατέψτε τα καλά, αδειάστε το μίγμα σε ένα μικρό σακουλάκι και κλείστε το καλά.
Βάλτε το μικρό σακουλάκι μέσα στο μεγαλύτερο, κλείστε το και ανακινείστε το καλά για 10 λεπτά μέχρι το μίγμα να δέσει.
πριν το κουνημα... |
Συμβουλή: χρησιμοποιήστε γάντια κουζίνας για να μην παγώσουν τα χέρια σας όσο κουνάτε τη σακουλα. τα σακουλακια που βλεπετε στην φωτογραφια ειναι τα ιδανικα για την συνταγη αυτη γιατι δεν σταζουν :)
κακαο, βανιλια, ζαχαρη και γαλα |
Καλή απόλαυση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε κανέλα, σκόνη στιγμιαίου καφέ, κακάο, ξύσμα πορτοκαλιού, λεμονιού ή κάποιο λιωμένο φρούτο ή χυμό φρούτου.
πορτοκάλι ,μπανανα και λίγη ζάχαρη |
σας άρεσε το μαγικό μας κόλπο?